Обитатели на луксозните замъци в бургуджийската махала във Ветово ще трябва да доказват произхода на парите си. Според неофициална информация част от тях са били тясно свързани с телефонната мафия, но след затихването на този мръсен „бизнес“, погълнал спестяванията на стотици пенсионери и други лековерни хора, са се насочили към легална дейност. Един от предпочитаните сектори е развиване на складове на едро, но интересите им са насочени и в други посоки.
Вчера във Ветово се проведе няколкочасова полицейска операция, ръководена от прокуратурата, при която къщите и гаражите бяха прецизно замерени като квадратура, внимателно бяха огледани автомобилите и обзавеждането и вещите в имотите, а на обитателите бяха задавани много въпроси.
От Окръжна прокуратура отказаха подробна информация и лаконично заявиха, че следователи работят по свързани с пране на пари досъдебни производства. Извършват се огледи, правят се снимки и се работи в няколко имота, а работата все още продължава.
Други източници съобщават, че става въпрос за разследване на оглавяваната от бившия главен прокурор Сотир Цацаров Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/. Документация, свързани с проверяваните, е била иззета от различни институции от Икономическа полиция.