И русенските таксиджии вече попадат в обхвата на данъчните проверки за спестени касови бележки и укрит оборот. В черния списък на НАП с обекти, които подлежат на запечатване от данъчните в срок до 30 дни, през миналата седмица попада и таксиметров автомобил, спрян от движение на Дунав мост. Инспекторите на НАП стават наистина изобретателни и тайни клиенти проверяват кажи речи всеки бизнес, приемащ пари на ръка и задължен да издава касов бон. И акциите им съвсем не се изчерпват с магазини и ресторанти.
През последните дни в списъка влизат още търговски обекти на "Райко Даскалов", кулинарен магазин на "Княжеска" и риболовен магазин на "Тича". 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка "запечатване на обект" за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, "пропускане" на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти.
Търговците често обжалват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци или да бъде отменено от съда.