Гласът на вечната рок група „Рейнбоу“ Дуги Уайт ще бъде специален гост на 13-ото издание на Грийн рок фест в Русе на 11 септември на площад „Свобода“. Шотландската звезда ще представи пред феновете в Русе богат репертоар, в който ще влязат и едни от най-популярните песни на групите „Рейнбоу“, „Дийп Пърпъл“ и „Уайт снейк“, с право наричани съкровища на рока. Дуги Уайт ще се изяви на сцената на Грийн рок фест заедно с прогресив рок бандата „Кикимора“ на Николо Коцев.
На 12 септември в Русе ще се съберат легендите от група „Фактор“, която повече от 40 години радва феновете на българския рок с хитове като „Приятели“, „Високото момиче“, „Самотният“ и други. 
На сцената на Грийн рок фест ще се изявят още 7 младежки банди. Една от тях ще бъде избрана чрез специален конкурс. Условието е групата да изпрати демо запис на своя авторска песен до 31 юли на e-mail: [email protected]. Песните ще бъдат публикувани в събитието Green Rock Fest Ruse 2021 във Фейсбук и парчето, събрало най-много харесвания, ще донесе правото на участие и нов видео клип, който ще заснеме екипът на „Арена Медиа“ в Русе.