Фронтменът на една от емблематичните за американския рок групи „Стилхарт“ Миленко Матиевич и култовата българска група „Тангра“ са специалните гости на тазгодишното, девето издание на Грийн рок фест. Музикалното пиршество за всички любители на рока ще се състои на 15 септември на площада пред общината от 17 часа. Организаторите от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и сдружение „Грийн рок фест“ обещават изключително атрактивна програма, разнообразие от групи, разтърсващо шоу и експлозия от емоции.
„Стилхарт“ добиват популярност в началото на 90-те години заради невероятния гласов диапазон на Мили, който се превръща в сърцето и душата на групата. С неговия глас са прозвучали хитове като „She’s gone“, „For Your Love“, „Late For The Party“ и други песни от албумите на „Стилхарт“, станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят. Миленко Матиевич идва в България за първи път, и то в Русе.
Група „Тангра“ идва със своя неумиращ хит „Нашия град“ и още много любими песни. На русенска сцена ще бъдат създателят й Константин Марков, Станислав Сланев-Стенли, Йордан Ганчев и гост-музикантите Иво Чалъков и Стефан Попов от „Гравити Ко“.
На феста собствен репертоар ще представят и рок групите „Alogia“ от Сърбия, „Scarlet Aura“ от Румъния, силистренската „River Trolls“ и двете русенски „Born For Vengeance“ и „Gunpowder“.