"Нека докаже по какъв начин друг е подписал неговите документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко", заяви д-р Христина Каменова

Стойчо Кацаров подписа пред очите ми всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение. Това заяви д-р Христина Каменова от "Пирогов", информира NOVA.

"Стойчо Кацаров беше изпратен при мен от началника на клиниката доц. Атанасов, със своята съпруга да бъдат прегледани и той евентуално да бъде приет и хоспитализиран на легло във вътрешна клиника. Нетърпеливо изчакаха своето влизане. На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му взети всички необходими кръвни изследвания, беше изпратен да му бъде направен скенер на бял дроб. След което собственоръчно пред моите очи той подписа всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение, в случая болница "Пирогов", каза тя.

"Нека докаже по какъв начин друг е подписал неговите документи. Пред собствените ми очи е разписал абсолютно всичко", допълни Каменова.

"Дали пациентът ще остане на легло - това преценява началникът на клиниката в зависимост от общото състояние, от изследвания скенер и всичко, което е правено. Те са преценили, че състоянието му позволява да бъде на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болница "Пирогов" за дните на хоспитализация", обясни още тя.

И допълни: "Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратура, където е била чекирана личната карта и след което се е върнал отново при началника и са преценили болничният престой дали да бъде в болницата, или да бъде у дома".

По-рано днес в студиото на "Събуди се" Стойчко Кацаров коментира следното: 

"Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми в документите е фалшифициран", заяви здравният министър.

"Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от "Пирогов". Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран". Д-р Стойчо Кацаров представи медицинска документация, която му е дадена от "Пирогов", докато се водеше разговора в студиото.