Централната избирателна комисия е заменила машините с хартиени бюлетини в общо 56 секции в страната до момента. Най-много се в с 25 РИК -София – осем. Пет са тези във Варна, по три в 24- РИК, в РИК 20-Силистра и в РИК – Бургас. Към 10:30 ч. сутринта решение за преминаване към аналогов вот имаше само за 12 секции, като по това време все още се проучваха проблемите на други места. Впоследствие се оказа, че те не могат да бъдат премахнати своевременно в още 44.

Още снощи ЦИК обяви първите пет секции – в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково, в които заради проблеми с машините ще се гласува на хартия. 

Според говорителя ЦИК Росица Матева, тази бройка е пренебрежимо малка в сравнение с общо наличните устройства – 10 516. По-рано говорителят на ЦИК Цветозар Томов коментира пред БНР, че тези технически неизправности са:

в рамките на очакваното, защото и при предишни машинни гласувания между половин и един процент от устройствата са създавали някакъв технически проблем.

В Сливен пък за кратко бе спряно гласуването, тъй като се установи несъответствие между името на кандидат в машината и листа с преференции пред вратите. От РИК съобщиха, че проблемът не е в машините и листите пред вратите ще бъдат сменени.

А в столично училище в кв. „Младост-1“ спря токът. Това обаче не наложи прекъсване на гласуването с машини, тъй като те имат допълнително захранване.