Предизвестената рокада в Областната дирекция на МВР, за която съобщихме в сряда, вече е факт.
Със заповед от вчера досегашният шеф на Пътна полиция главен инспектор Михаил Манов оглави районното управление във Ветово и вчера беше представен на състава от директора на ОДМВР старши комисар Мирослав Дамянов. Управлението остана без постоянен шеф преди малко повече от година, след като началникът му Станислав Станчев загина в автомобилна катастрофа на връщане от морето в началото на юли 2020-а.
На освободения пост до назначаване на титуляр е назначен старши инспектор Мартин Райков, до момента началник на група „Отчет на ПТП, административна и информационна аналитична дейност“ в КАТ.
Михаил Манов е на 53 години, има 28-годишна безупречна служба в МВР с много награди, по време на която е бил началник на участъците в кварталите „Дружба“ и Средна кула, както и в село Червена вода. Пет години е бил и шеф на районното управление в Две могили, откъдето през 2017-а е изтеглен начело на Пътна полиция.
Приемникът му на поста е млад и професионалната му биография тепърва ще се обогатява. Преди да стане началник на група в КАТ, е ръководил дознателите във Второ районно.