В критично състояние с 90% изгаряния по тялото и с нарушения на дихателните пътища в интензивното отделение на „Медика Русе“ е настанен 37-годишният  Теодор Добромиров Петров, пострадал тежко при трудова злополука. 
Инцидентът е станал в четвъртък следобед в производствено хале на фирма на територията на бившия КТМ. Теодор изрязвал капак на метален варел с оксижен, когато възникнал взрив и той бил обхванат от образувалите се пламъци. Колегите му се притекли на помощ и загасили огъня, но пораженията по тялото и дихателните пътища вече били големи. Пострадалият е откаран с линейка в отделението по изгаряния в „Медика Русе“, където раните са превързани и той е настанен в критично състояние на апаратно дишане в Интензивното.
В момента на обгорения мъж се прелива кръвна плазма. По този повод близките му търсят 20 кръводарители, независимо от кръвната им група, които на две групи да дарят кръв в Кръвния център в болница „Канев“. Първите 10 желаещи могат да се явят в центъра във вторник в 7.30 часа, а следващите 10 кръводарители - в четвъртък по същото време.