Модерният контрол на достъп за жилищни сгради вече се превърна в необходимост.

Електронните отварящи се врати отдавна са стандартни за хотели и компании, а и повечето врати на автомобилите вече се отварят само с натискане на един бутон. Експертитете по сигурността препоръчват и електронен контрол на достъп за жилищна сграда – нека да видим защо.

Съвременните алтернативи на ключовете и ключалките определено днес привличат много внимание. Това е така, защото от тях може да се очаква по-голяма сигурност и удобство, при това за почти всички области на приложение.

Най-очевидни са предимствата на разпознаването на пръстови отпечатъци, понастоящем единственият биометричен метод, който е подходящ и за жилищни и по-малки търговски сгради. Но да проверим защо това е така.

В допълнение към сигурността, той предлага много практични и функционални решения. Така например, вашият собствен пръст ви е винаги под ръка, нали? Няма никаква опасност да го изгубите, нито да бъде откраднат, а също така и не е скрит в най-труднодостъпния ъгъл на дамската чанта!

Еднофамилните и многофамилните къщи, адвокатските кантори, практики или офиси са идеалното място за приложение за четци на пръстови отпечатъци. Пръстите на служителите просто се сканират и изтриват отново. И всичко това става толкова бързо, че човек наистина може да остане удивен. Резултатите са просто впечатляващи.

Транспондерните системи пък са идеални за семейства с деца, чиито пръстови отпечатъци все още не са достатъчно ясни за надеждно разпознаване. Децата обаче не са склонни да се доверяват на конвенционалните ключове, а и не бива да забравяме и че електронният ключ може лесно да бъде загубен. Но ако това се случи, просто свързаният код се изтрива от приемника и това е всичко, което е необходимо.

Общото за всички електронни контроли за достъп е възможността за предоставяне и регистриране на достъп въз основа на времето или човека. Те са много по-гъвкави от конвенционалните методи, а също и по-практични и по-лесни за използване.

Днес модерните системи за контрол на достъп за жилищни сгради вече не бива да са привилегия единствено на големи компании и собственици на мащабни сгради. Те също така представляват интересна алтернатива на конвенционалните заключващи системи за частни домакинства и нуждите на малкия бизнес. Това, което трябва да направите е просто да разгледате различните опции и да определите коя от тях е подходяща за вашия конкретен случай. След като вземете крайно решение, ще се учудите от удобството, което една модерна система за контрол на достъп за жилищни сгради е в състояние да ви предложи.