„Много исках да поставя „Скъперникът“ на Молиер, но трябваше да има трупа, която да издържи на такава трактовка. Предлагал съм я и в друг театър, като си давах сметка, че това щеше да бъде силно компромисен вариант. Затова когато конкурсът „Слави Шкаров“ ми даде възможност да поставям в Русе, разбрах, че с русенската трупа мога да направя това, което съм мислил и за което съм имал фантазии и сънища още от студентските си години“. 
Това каза вчера, два дни преди премиерата на „Скъперникът“ на русенска сцена, режисьорът Денислав Янев, който миналата есен стана вторият носител на приза за млад режисьор на името на Слави Шкаров. 
За своя избор на пиеса той разказа следното: „Не ми е интересно да правя постановки, в които всичко е ясно, всичко е черно или бяло и няма никаква провокация, никакви въпроси. А тази пиеса уж е комедия, но много съм си мислил защо накрая не ми е светло, не ми е забавно. Оказа се, че в образа на скъперника Арпагон има нещо, заради което аз му съчувствам, нещо, заради което се опитвам да го разбера“. Така постепенно Денислав Янев навлиза в дълбочината на Молиеровото произведение, за да открои другите пластове в характера на наглед просто стиснатия стар вдовец, който е драматично влюбен в младата Мариана - в която е влюбен и синът на Арпагон, Клеант. Така интерпретацията, която ще гледат русенци на 3 юни от 19 ч в Голямата зала на Доходното здание, звучи като трагикомедия и кара зрителите да разсъждават. 
Ролята на Арпагон изпълнява Любомир Кънев, в спектакъла са включени Мариана Крумова, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Венцислав Петков, Косьо Станев, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Красимир Ненков, както и четвъртокурсникът от класа на Ивайло Христов в НАТФИЗ Ясен Атанасов. „Скъперникът“ е игран в русенския театър през 1919 (постановка Владимир Тенев) и 1946 година (постановка Боян Петров).