Татяна Дончева ще води листата „Изправи се! Мутри вън!“ в Русе, съобщи местната организация на коалицията. Лидерката на „Движение 21“ ще води и листата във Варна, както беше и на изборите на 4 април.
„Всичко е въпрос на договорки в София между ръководството, явно всеки е имал претенции и това е било едно от условията, които Татяна Дончева е поставила“, коментира пред „Утро“ областният координаторът на партията Константин Георгиев.
На вота през април ИСМВ заложи на председателя на Студентският съвет към Русенският университет Станимир Бояджиев. След постигнатия неубедителен и явно под очакванията резултат, който не стигна за избор на депутат, студентът по право бе назначен в Районната избирателна комисия. На негово място коалиционните стратези сега изпращат една от най-разпознаваемите фигури в политиката с амбицията на 11 юли да се спечели мандат.
Кои ще са останалите кандидати в листата, все още не е ясно. Областният координатор Константин Георгиев посочи един от критериите за подбора им - „будни граждани с висше образование“.