„Виваком“ е новият собственик на русенския кабелен оператор „Нетуоркс България“. Постигнато е съгласие за придобиване на 100% от дружеството, известно като един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество на услугите и добро обслужване.
„Нетуоркс България“ ЕООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които видеонаблюдение, колокиране на оборудване, компютърен и ИТ сервиз, облачни услуги и други.    

Операторът има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област. 
С новото придобиване „Виваком“ ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална мрежа на „Нетуоркс България“ ЕООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители, се казва в официалното съобщение на националния мобилен оператор. 
Сделката подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни власти и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на годината. 
Новината бе потвърдена от досегашния собственик на „Нетуоркс България“ Свилен Максимов. Според него клиентите на компанията трябва да очакват качеството и цените да се запазят същите. На първо време новият собственик няма намерение да прави промени, като дори марката „Нетуоркс“ ще бъде запазена.
Свилен Максимов остава собственик на дружеството „Май Фай“, което разпространява телевизия TVN в мрежата на „Нетуоркс“. Той намекна, че след продажбата на компанията, която изгради от нулата в течение на почти 30 години, няма да стои със скръстени ръце, а вече има идея за стартиране на нов бизнес.