Русенската скулпторка Нина Лишовска открива самостоятелна изложба в софийската галерия „Нюанс“ на улица „Денкоглу“ в самия център на София. Тя е нарекла експозицията си „Добавена реалност“ и е включила в нея 17 скулптури, 10 рисунки и 15 малкоформатни живописни работи . Изложбата ще бъде открита в сряда, 12 май, и ще остане в пространствата на галерията до края на месеца. 
Нина Лишовска за втори път представя свои работи в „Нюанс“. През 2018 г. нейни творби бяха показани в съвместна експозиция с още две художнички. За нея столичната галерия пише: „Нина Лишовска е скулптор, които работи  с най-мощните и трудни за овладяване техники: метал, стъкло, керамика. С високо вдигната глава и запретнати ръкави тя побеждава тези материали, за да ги превърне в изящни, но силни образи родени от нейното въображение. Творческият й подход се формира от натрупвания от митологията, физиката, космологията и поезията“.
Русенци познават добре една от скулптурите на Нина - това е фигурата на Цигуларчето на площад „Хан Кубрат“. Нея тя направи в творческо сътрудничество с Лъчезар Дочев, който изработи стъклените елементи на малкия музикант, символизиращ една от културните марки на града - музикалната слава. Тази есен Нина Лишовска ще направи самостоятелна изложба и в русенската Художествена галерия.