Регионалният министър на здравеопазването Александър Мураховский е изчезнал в горите на Омска област, съобщават местните издания "Омск здесь" и "Коммерческие вести".

Мураховски изчезва на 7 май. Тогава той тръгва с ATV към гората и от тогава няма връзка с него. Според друго местно издание "Супер Омск" четириколесният мотор на Мураховски е намерен в блато. Първоначално роднини и приятели започват да издирват самостоятелно Мураховски, но ден по-късно се обръщат към полицията.

Сега го издирват полицаи, служители на Росгвардия, МЧС, ловни инспектори и местни жители. В издирването участват хеликоптери. Местното МВР съобщава за издирването на изчезналия мъж, но не назовава името му.

Руската телевизия "Дождь" се е опитало да разговаря със съпругата на Мураховски. Тя отказва да коментира. В същото време жената плачеше, отбелязват на сайта на канала.

Преди да бъде назначен за регионален министър на здравеопазването, Мураховски управляваше градската клинична болница за спешна помощ № 1, където през август 2020 г. беше приет политикът Алексей Навални.

През февруари и март в тази болница починаха двама лекари, лекували Алексей Навални. Един от беше е заместник на Мураховски.

Като управляващ болницата, през август, Мураховский заяви пред медии, че причината за тежкото състояние на докарания в кома опозиционер е нарушена обмяна на веществата. Мараховский две денонощия отквазваше да разреши превозването на Навални за лечение в Берлин. 

Самолетът летящ от Томск за Москва кацна аварийно в Омск, защото на Навални му прилоша по време на полета.