Днес хората на различни места по света честват няколко празника - Ден на Европа, Ден на победата, Ден на майката. Освен тях желаещите могат да отбележат друг необичаен и забавен празник - Ден в памет на изгубените чорапи, пише сайтът Тайм енд дейт.

Неофициалното честване насърчава хората да "освободят" всички останали им единични чорапи, които трупат с надеждата някой ден да открият "партньора" им.

Малко загадки в живота са толкова объркващи, колкото мистерията на безследно изчезналия чорап. Колкото и човек да се старае да опазва чорапите си по двойки, неизменно единият от тях "зачезва" и повече не може да бъде намерен. Днешният ден е в памет на всички онези безвъзвратно изгубени чорапи.

Как се отбелязва денят? Хората мога да почетат с едноминутно мълчание безследно изчезнали чорапи. След това празнуващите могат да се организират и да изхвърлят всички останали единични чорапи. Ако все пак сърце не им дава да го сторят, могат да ги превърнат в кърпи за бърсане, а по-умелите в ръцете да ги използват за направата на кукли от чорапи.