Историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите покриви на континента.

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, отбелязват Деня на Европа, предаде БГНЕС

В ранното утро на 9 май двамата поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Не трябва да забравяме зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството, посочи Румен Радев.

Днес с вицепрезидента сме тук да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на останалите живи наши ветерани, които и в момента продължават да ни показват какво означава себеотдайност и патриотизъм, подчерта Румен Радев.

Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко – по-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание, посочи отново той по повод вчерашния коментар на премиера в оставка.

Вече обясних и това е важно да го кажа още веднъж. За да имаме избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство. Служебното правителство има много малък времеви мандат – очакванията към него са огромни, отговорностите са големи и е въпрос на баланс, подчерта отново президентът и още веднъж кажа, че служебният министър-председател ще бъде българин и мъж, което по-думите му засега било достатъчно да се знае.