Италианската партизанска песен „О, белла, чао!“ и всичко, което се случва в поредната шантава пандемична година, отново вдъхнови художника Огнян Балканджиев за артистични подвизи. В какво са се излели предизвикателствата на непредвидимото време, в което живеем, Оги ще покаже в Деня на Европа - 9 май, в Лапидариума на Историческия музей. Новата му изложба „О, белла, чао!“ с подзаглавие „Рисунки по време на карантина 2“ се организира от центъра „Европа директно“ и както вече стана обичайно напоследък, откриването на експозициите на Балканджиев се превръщат в истински спектакли, заредени с много емоция и дух на импровизация. 
Този път настроението гарантира група „Ред хаус“ Ц Петър Стаменков, Илиан Венков, Кристиан Станчев и Александър Станчев, а към тях ще се присъедини мецосопраното от Русенската опера Андриана Николова. Онди ще изпълни джазимпровизации и ще поднесе изненада - познатите ритми от „Кармен“, но в метъл вариант.  
На фона на всичко това русенци ще могат да разгледат 100 шаржа на Огнян Балканджиев и най-новите му вариации по темата „Русе“. Този път в изложбата няма да има шарж на нито един политик, обясни авторът, на когото видимо, както и на много други българи, вече му е втръснало от филма, който въпросните политици въртят постоянно и безнадеждно. Затова пък сред шаржовете зрителите ще разпознаят любимия на художника Чък Кърия, Джими Хендрикс, бога на снукъра Рони О`Съливан, Дженифър Анистън, Златан Ибрахимович, Данчо Стълбицата, Радой Ралин, Антон Дончев.