Три гостуващи продукции и четири собствени постановки предлага русенският театър на своята публика през юни. Месецът ще започне със спектакъла „Белла фигура“ от Ясмина Реза на театър „Българска армия“, който ще гастролира на русенска сцена на 6 юни. На 11 и 12 юни следват романтичната „Докато тя умираше...“ с Мария Сапунджиева и Филип Аврамов и „Двама съвсем голи мъже“ с Михаил Билалов. На 18 юни Христо Гърбов ще се включи в авантюрата „Любов с гръмотевици“. 
От 20 до 23 юни ще се проведе международният фестивал „Живи статуи 2019“. От театъра обещават, че това ще е най-пищното издание до момента от началото преди пет години. На 21 юни в съпътстващата програма на фестивала любителите на театъра ще гледат камерния спектакъл „Камъни в джобовете“, в който участва звездата от „Скъпи наследници“ Юлиян Петров, а на 23 юни феновете ще му се радват отново - този път заедно с друга звезда от сериала, София Бобчева, в новия русенски спектакъл „Три сватби и едно възкресение“.
Театралният сезон ще бъде закрит на 24 юни от 19 часа на голямата сцена, където Младежкият театър „Николай Бинев“ ще покаже своя спектакъл „Иначе казано“ от Флориан Зелер. Режисьор е Владимир Петков, а в ролите публиката ще види Мариана Миланова, Рая Пеева, Георги Кадурин и Веселин Калановски.