Мистериозно предупреждение е завързано с избеляла панделка за дървено колче в импровизирана миниградинка зад блок „Мургаш“ в квартал „Здравец Север“. „Не пипай нищо от градинката. Не пускайте кучетата си да акат в градинката“ - гласи картонената бележка. И завършва с тайнствена закана: „Нещо ще ви сполети от горе“. 
Очевидно на човека, който е засадил в минитюрната лехичка нарциси, иглики и няколко гладиоли, вече му е писнало да чисти насажденията от гнусните остатъци от облекчаването на домашните любимци. А явно не само кучета посещават зеленото микрокътче, в което грижовна ръка плеви и полива цветчетата - очевидно за авторите на другите посегателства се отнася първото изречение на табелката-вопъл. 
В неголемия по мащаби квартал живеят доста хора, които преди десетилетия са имали на това място свои къщурки с дворчета. Може би затова тук изобилстват подобни импровизирани миницветни пространства, оградени с криви колчета, автомобилни гуми или с други подръчни материали. По всичко личи, че засетите с лалета, теменужки и нарциси лехи създават илюзия на възрастните обитатели, че разкрасяват и оживяват инак унилите пространства зад блоковете, обичайно засипани с фасове и пластмасови боклуци. Дали обаче мистериозни закани като тази от картончето, завързана на колчето зад блок „Мургаш“, ще спасят красотата, която пък трябва да спаси света?