Все по-заплетена, с много въпросителни и без никакви отговори, започва да става историята с мистериозното изчезване на 14-годишната ученичка от Русе Памела Великова Панайотова. Момичето излиза от дома си в жилищния квартал „Чародейка“ на крайдунавския град на 4 май и тръгва за училище, но не стига дотам. И вече близо месец тийнейджърката е потънала сякаш вдън земя. Никой от близките й и познатите й не я е виждал, а полицията, поне до този момент, се оказва безсилна да я намери.Зад сагата с хубавата девойка, която е ученичка в русенското спортно училище „Майор Атанас Узунов“ с профил гребане, обаче прозират доста мътни истории, установи разследване на „ШОУ“. 

Оказва се, че за Памела бягствата от дома са нещо като хоби, като в актива си има поне 4-5 изчезвания от къщи, в които е замесен рецидивист от Бойчиновци, както и други незнайни герои, научи наш репортер. Досега обаче девойката никога не е отсъствала толкова дълго време, което прави липсата й особено притеснителна и мистериозна. „Вече не знам какво да си мисля! Обърнал съм целия град – никъде я няма! Допускам дори и най-страшното – да е утрепана и заровена някъде, или да е изкарана зад граница като проститутка“, плаче пред наш репортер от бяс и отчаяние Велико Панайотов - бащата на изчезналата ученичка. Мъжът, който си вади хляба в сферата на строителството, сън не спи, откакто Памела изчезнала, и търси всевъзможни начини да намери детето си, включително и чрез частни детективи. 

Последните думи, които ученичката казала на баща си, били:

„Чао, татко. Айде, приятна работа!“

и тръгнала за училище. „Поне така трябваше, ама се оказа, че изобщо не е имала намерение да отива там. Разпитал съм всичките й съученици и учителите – никой не я е виждал“, обяснява разтревоженият Велико. Мъжът признава, че родителската атмосфера се оказала не особено благоприятна за Памела, тъй като с брака му нещата не се получили. От няколко години ученичката започнала да става проблемна – събирала се със съмнителни приятели, често не се прибирала и правела проблеми. „С майка й сме разделени от доста години. Бившата ми жена живее с голямата ми дъщеря – Цветелина, също в Русе, ама в друг квартал. И малката също беше за известно време при тях. Оттогава започна да излиза от правия път“, разказва бащата. Таткото прибрал от дома на бившата си жена Памела преди няколко месеца, защото двете въобще не „мелели брашно“. „Малката ходи, живя там известно време и свикна на свободен живот, понеже майка й много-много не се интересува… Даже направо мога да кажа, че се е отказала от нея. Взех я при мене малко и я постегнах. И сега пак… изтървана…“, обяснява притесненият мъж. 

След предишното изчезване на момичето, което било за около 5 дни, баща и дъщеря провели разговор. „Проблемът е, че тя ходи с едно момче, което е лежало за кражби в Бойчиновци и то постоянно бърка нещата. 

Кара я да бягат и даже съм сигурен, че я дрогира!“ 

жалва се Велико. Той й забранил да се среща с рецидивиста, а щерка му само повтаряла: „Няма проблеми, няма проблеми…“. На 4 май обаче си била камшика в неизвестна посока, като дори не си взела телефона. След като не се прибрала вечерта, баща й започнал да звъни на въпросното момче, но никой не вдигал. „Бях и все още съм убеден, че е с него. Казва се Иван Сашев и е на 17 или 18 години. Аз допреди един месец изобщо не го знаех какъв е, но като бяха избягали заедно, разбрах, че цялата полиция го познава от малък. Бил крадец, измамник… Води се на отчет от втори-трети клас“, разказва Велико. 

При предното бягство на щерка си той взел от Пламена телефонния номер на Иван и ребром му казал, да не се занимава с нея. „Остави детето, само 7-ми клас е! Ако се занимаваш, ще стане по-лошо!“ - му викам. После ходих да говоря и с майка му, защото той баща няма. Казва се Елисавета, живее в квартал „Родина“ и работи като готвачка в едно заведение. Тя, жената, само вдига рамене и кима. Мълчи като отровена и това е! Какво трябва да направя - да го хвана да го пребия ли?! После мен да подведат под отговорност…“, риторично пита Велико. И добавя, че всъщност Памела се запознала с Иван покрай неговата сестра, която й е съученичка в спортното и също е гребкиня. След изчезването на Памела той ходил и говорил с момичето, но то му казало, че не се е чувало нито с брат си, нито с Памела. „Майката, айде – тя, като гледам, я е страх от сина й. Може и да я бие, знам ли… Може пък да е незаинтересована и да гледа само да се отърве от него, като стане на 18. Но със сестра си сигурно се чуват…“, подозира бащата и апелира полицията да работи в тази посока. 

Той е бесен, че никой не издирва Иван 

въпреки че е казал на полицията, че Памела със сигурност е някъде с него. „Аз съм убеден, че тя е била дрогирана и така я е накарал да тръгне. Пуснал съм я за издирване, обаче него никой не го търси! Защо още предния път никой не взе мерки!? Трябваше полицията да го извика и да се занимае с него и това да не се случва. А сега пък не бил обявен за издирване, защото не било техен проблем. Майка му трябвало да го пусне… Трябва да утрепе няколко човека и тогава ли да го пуснат?!“, почти изгубил контрол от притеснение и с повишаващ се тон нарежда пред „ШОУ“ бащата на Памела. И споделя голямото си притеснение – че ако въпросният Иван има 18 години, спокойно може да изчезне зад граница с щерка му и повече да не я види. „Може и за проститутка да я изкарат някъде, може всичко!... Вече не знам какво да си мисля! Станаха повече от 3 седмици, откакто я няма. 5 пъти ходих в полицията, не знам вече какво да направя и към кого да се обърна! Целия град съм претърсил, ангажирал съм хора, смятам даже сега частни издирвачи да търся, защото никой не може да направи нищо! Ако полицията не може, не знам кой може!...“, в отчаян яд нарежда Панайотов. 

Другата му дъщеря – Цветелина, разпространила в социалната мрежа съобщение, с което моли за помощ. Няколко обаждания получила тя за евентуалното местонахождение на сестра си. Според едно от тях Памела била забелязана в Бургас, друг пък казал, че я мярнал в София. „Но това са все хора, които съдят по снимката, а тя е доста стара. Имаше обаче един друг сигнал. Мои приятели ми казаха, че я засекли, мисля, че беше на 17 май, в Русе. Точно когато се провеждаше рали. Била в чисто ново „БМВ“ с регистрация СА. Но не успели да запишат номера“, обяснява Цветелина. И признава, че Памела е доста проблемна, както и че е бягала на няколко пъти от дома им. А също така, че малката й сестра имала изключително сериозни караници с майка им. „Заради бягствата и заради други неща…“, казва каката, но не пожелава да разкрие детайли. Пред „ШОУ“ тя доверява обаче, че по време на изчезването си 

Памела дори е нямала 14 години

„Навърши ги на 8 май. Изобщо не знам къде е била по това време! Аз даже съм много притеснена, защото нямам представа има ли какво да яде, къде спи… И преди е бягала, но за по 2-3 дена, максимум седмица. Сега е различно и сме особено обезпокоени, защото този път вече стана прекалено“, обяснява каката. И добавя, че сестра й почти не посещавала тренировките по гребане, а относно присъствието й на занятията в училище тя остави въпроса без коментар.

За разлика от баща си Цветелина познава въпросния Иван, за когото казва, че не приличал да е от българския етнос. По думите й Сашев живеел в един апартамент, който по-скоро приличал на катун, защото в него се били натъпкали всички роднини – баби, дядовци, лели, чичовци, сестри и т. н. Цветелина също потвърди, че Иван имал дебело досие за кражби и бил всеизвестен в района. Въпреки че не учел, младежът се ползвал с особена популярност сред учениците. Последните 3 бягства на Памела били с него, но имало и един случай, в който те не били заедно. „Беше избягала и я намерихме след около 5 дни в един гараж. Имаше един мъж в гаража, мисля, че даже е негов и живее там. 

Опитал се да я изнасили 

по някакъв начин. Не буквално, но тръгнал да я опипва“, разкрива Цветелина бруталната случка. Въпросният мъж се казвал Венци и бил на 47 години. Според източници на „ШОУ“ той бил общ работник, който припечелвал в строителството. Според каката „баща й не предприел някакви мерки срещу него и се потулили нещата“. „Тогава се оказа, че нищо не е станало и затова…“, оправдава се от своя страна Велико. По думите му той никога не се е държал лошо с Памела и не вижда причина в себе си тя да иска да бяга. „Не мога да разбера защо така?! Нито съм я лишавал от нещо, нито съм я тормозил… Колкото мога - трепя се, блъскам се...“, мисли на глас изпадналият вече в паника баща. 

Той и голямата му дъщеря описват Памела като по-зряла за годините си, поне в ръстово отношение. „Аз съм 170 сантиметра висока, а тя е по-висока от мен – някъде около 173. Но е слабичка“, разяснява каката. И споделя, че навършилата преди дни 14 години девойка си имала гаджета, но не знаела дали е стигала да по-сериозно интимности с тях. „Бях я питал аз веднъж, каза ми, че е девствена. Обаче след всички тези изпълнения, които станаха преди време, мислех да я водя на лекар, за да я видят дали е, или не е…“, обяснява още Велико и казва, че в момента се моли само за едно – момичето му да се върне живо и здраво. 

Телефонът на Иван е изключен от 6 май, когато Велико е почти убеден, че го видял да бяга по жп линията в Русе заедно с Памела. Бащата на момичето тръгнал да го гони, но ги изпуснал. И това е последната известна следа на русенските Ромео и Жулиета. 

От полицията обясниха пред „ШОУ“, че усърдно се работи по издирването на младежите, но към момента - безуспешно. Интересното е, че за случая не знаеха нито от Регионалния инспекторат по образованието в Русе, нито от агенцията „Закрила на детето“ в крайдунавския град. От двете институции научиха от репортера на народното издание за изчезването на Памела. Те изразиха надежда момичето по-скоро да се намери живо и здраво и се ангажираха, след това ще направят всичко нужно, за да се види какво е направило така, че детският свят на ученичката да се счупи преждевременно.