Едни 25 500 лева, с които Общината предлага да се извърши проектиране на поливна система за зелените насаждения на крайбрежната ивица, доведоха до интригуващо разкритие. 
На миналата сесия общинският съветник от ГЕРБ Стоян Христов заяви, че тези пари му се виждали много. Съпартийката му Елка Симеонова изрази притеснение, че парите ще се вземат от заделените за благоустройство на улици в кварталите „Дружба 3“ и „Здравец Север“ и ще ощетят живеещите там. Наталия Кръстева пък предупреди, че всяка намеса в създаденото по европроект е недопустимо, тъй като заради това изпълнителят може да откаже гаранцията. „Тая умряла растителност долу можеше да бъде поливана с маркучи, като се поставят временни водомери“, каза Кръстева.
Александър Неделчев от БСП настоя да разбере кой е ръководител на проекта и дали е било възможно при разработката на проекта да се заложи изграждането на поливна система - ако да, то по чия вина не е било е   включено. „Проектанти са две изключителни архитектки - Силвия Алексиева и Мария Костадинова, впрочем от вашия цвят, господин Неделчев“, отговори иронично Бедрос Пехливанян. И добави, че на кейовата ивица има на 3-4 места хидрофори, които позволяват да се полива - както било в Будапеща. „Защо да се отделят 25 хиляди лева, след като може да се полива така“, попита Пехливанян. 
„Да, допустима е била поливна система в проекта - тя дори е била задължителна, след като става дума за „благоустрояване на крайбрежната зона“, каза зам.-кметът Магдалина Илиева, която фактически бе натоварена със задачата да финализира проекта за ремонт на крайбрежната ивица, започнал при предишната общинска управа. „И в проекта е имало заложена такава поливна система с 15 поливни хидранти. Тя обаче е изчезнала, била е заличена. В сметката на обекта се вижда, че фигурират въпросните 15 хидрофори - някой е пропуснал да ги задраска, да ги заличи и оттам. Но ние не можем да виним изпълнителя - той не е имал в заданието поливна система, която „е изпаднала“ неизвестно как и защо. От цялата сума на проекта обаче не са свалени парите, предвидени за изграждането на напояването“, обясни Илиева. 
По повод кварталните улици тя поясни, че се оказало, че договорът за благоустрояването е изтекъл през 2019 г., затова те отпадат от тазгодишния бюджет и ще бъдат предвидени за следващата година. 
По повод поливните системи кметът Пенчо Милков обяви, че Общината тази година ще направи 6 каптажа, каквито е имало и преди, но са били занемарени. „Ще направим и още и така ще зареждаме басейни и ще поливаме градските градини с евтина общинска вода“, каза Милков.