Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън триумфира в състезанието за Голямата награда на Португалия, трети кръг от сезона във Формула 1.

Британецът изпревари Макс Верстапен и Валтери Ботас, които останаха на второ и трето място. Това е втори успех за Хамилтън от началото на сезона.

Британският пилот на „Мерцедес“, който стартира от втора позиция, успя да вземе лидерската позиция по средата на състезанието и до края не я изпусна. Верстапен се опита да му се противопостави, но не успя. Валтери Ботас пък разочарова, след като бе много бърз в събота и спечели квалификацията, но в неделната надпревара пак бе далеч от съотборника си.

Още на старта днес имаше инцидент, след като Кими Райконен и Антонио Джовинаци се удариха, което изкара финландеца от състезанието след броени минути.

След рестарта на надпреварата битката започна по впечатляващ начин, след като Макс Верстапен успя да изпревари Люис Хамилтън в 7-та обиколка. Верстапен продължи с доста високо темпо, започвайки да топи аванса на лидера Валтери Ботас.

Хамилтън продължи да натиска и в 27-та обиколка записа най-бързата обиколка в надпреварата. След спирането в боксовете временно Серхио Перес успя да застане начело, но в 51-та обиколка беше задминат отново от Хамилтън, който нямаше проблеми с далеч по-свежи гуми на болида си. Верстапен и Ботас се върнаха на второ и трето място, след като Перес най-после влезе в бокса.

До края на състезанието не се стигна до нови инфарктни моменти в челото и така британецът се поздрави с пореден заслужен успех.