Номинацията на дългогодишния журналист Александър Недков за почетен гражданин на Русе бе замразена. Вместо нея беше гласувана 7-членна комисия, която трябва да изготви критерии за удостояване с това и други отличия и да редактира наредбата за символиката на града. Предложението за създаването й бе внесено от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който го мотивира с необходимост от прецизиране на процедурата. Решението бе прието с 46 гласа „за“, 1 „въздържал се“ и нито един „против“. 
Предложението за почетното гражданство на дългогодишния журналист от регионалния център на БНТ в Русе предизвика публична дискусия. Тя бе предшествана от прието с гласуване решение на Дружеството на журналистите към СБЖ в Русе, че е достатъчно навършващият 75 години Недков да бъде награден с почетен знак.
Председател на новата комисия стана Орлин Дяков /ГЕРБ/, в нея влизат още Косьо Станев /БСП/, Деана Тонева /“Демократична България“/, Елеонора Николова /СДС/, Росица Георгиева /ВМРО/, Дауд Ибрям /ДПС/ и Мирослав Славчев /“Атака“/.
„Най-после достигнахме до мнението, че трябва да има такава работна група. В предните мандати съм бил отново председател на подобна група и се надявам и сега да свършим полезна работа, за да не се променя повече наредбата. В момента тя не отговаря на съвременните изисквания“, коментира Орлин Дяков.