Скандалната агитация на Венцислав Ангелов-Чикагото може да бъде премахната от Община Русе не по-рано от последния ден на предизборната кампания - 2 април.
Транспарантите на кандидата за депутат, който този път развива теорията, че Ковид-19 е лъжа, измама и манипулация, и обявява доброволното ваксиниране за „принудително и задължително“, се появиха на същите ключови места в града, от които бяха принудително отстранени по указание на Районната избирателна комисия /РИК/. Заповедта за премахването им беше обжалвана от Чикагото в Административния съд, който потвърди законността на действията на местната власт.
На 30 март, в деня на новото разпъване на грамадните и вероятно скъпи платна, в РИК са постъпили десетки сигнали срещу тях от граждани, съобщиха от комисията. Агитацията обаче ще остане на мястото си до петък, тъй като Чикагото има тридневен срок за обжалване на заповедта за махането им и до произнасянето по нея те не могат да се отстранят по законен начин. 
„Имаме вече решение на Административният съд и премахването на транспарантите няма да е трудно, тъй като са на същите места и няма плакатни войни този път. С изтичането на тридневния срок за обжалване, което се прави пред Централната избирателна комисия, агитационните материали ще бъдат свалени в петък от кмета на Община Русе“, каза председателят на РИК Милена Хинкова.
Така става ясно, че няма проблем всеки кандидат за депутат да извади транспаранти с каквото си иска съдържание - от обещания за безплатен бензин до уверенията, че е открил вечния двигател, и те да останат на централни места в града няколко дни. Системата е надхитрена, пък може и някой глас да падне.