Служители на КООРС премахнаха в събота транспарантите на Венцислав Ангелов-Чикагото, разпънати на различни места в града. Това стана след заповед, издадена от кмета Пенчо Милков по указания на Районната избирателна комисия.
Първата точка, откъдето бе свален агитационния материал, бе Кръговото до полицията. След това екипът обиколи още четири места в града, където кандидатът за депутат от свърчаната с Васил Божков партия БНО беше поставил огромните си платна. В тях той определя Ковид-19 като манипулация и измама от страна на държавата, обявява война на заразата и е против „принудително и задължително“ ваксиниране.
Това е поредният случай, в който се разпорежда премахването на агитационни материали на Венци Чикагото от възлови точки в Русе. По време на местните избори отново се стигна до същия казус, тъй като транспарантите не отговаряха на изискванията на Изборния кодекс. В същото време кандидатът, както и сега, е подал уведомление за провеждане на митинги за периода на предизборната кампания на различни места в Русе. Само че според членове на избирателната комисия той няма как да е 24 часа в различни краища на града по едно и също време.