„Вдигнаха онази барака с азбестовия покрив, за която толкова се притеснявахме, че разнася отровни изпарения във въздуха. Благодарим на „УтроФ“ за съдействието!“. С това радостно съобщение се обадиха в редакцията жители на квартал „Здравец Изток“, които преди известно време потърсиха помощта на вестника, за да решат проблема, който ги тревожеше не на шега. 
Както „Утро“ писа, бараката близо до блок „Чинар“ от години беше останала забравена в квартала. Никой не я използваше за нищо, освен бездомници, намиращи понякога там покрив над главите си. Азбестовият покрив обаче беше това, което най-силно безпокоеше хората от квартала. Под въздействието на дъждовете и снеговете той беше започнал да се руши и разгражда, а сред живеещите наоколо русенци имаше и такива, които прекрасно са запознати с пагубното въздействие на азбеста върху здравето на хората. 
След публикацията в „Утро“ от Общината са взели мерки и вече са премахнали опасната барака. Пространството, където тя се намираше, е разчистено и изравнено. Съкварталците се надяват там да се засади зеленина и азбестовият кошмар скоро да остане само спомен.