Внушителният по размер плакат с предизборна агитация на Венцислав Ангелов, по-популярен като Венци Чикагото, отново е заел дежурното си място пред сградата на Съдебната палата. В началото на миналата седмица транспарантът бе премахнат заради нарушение, но броени дни по-късно той отново се появи и по всичко личи, че играта на котка и мишка между Чикагото и Общинската избирателна комисия /ОИК/ ще продължи поне до самия ден на изборите. 
Всъщност Чикагото има официално разрешение, дадено от общината, за провеждане на митинг между 6 и 26 октомври на 13 различни места в града. А манифестацията му вероятно се изразява в поставянето на транспарантите, стана ясно след запитване на "Утро" в ОИК. Що за денонощен митинг е разрешен в продължение на 20 дена и не трябва ли МВР да го охранява, каквато е практиката, са част от будещите недоумение въпроси, които председателят на комисията Николай Братованов възнамерява да отправи в писмо до кмета Пламен Стоилов.
Иначе преди седмица започна свалянето на транспарантите след решение на ОИК, но причината бе, че в тях не е посочен задължителният текст, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Грешката обаче вече е поправена и Чикагото е залепил изречението върху огромните си плакати.
Множеството агитационни материали на кандидата за кмет и общински съветник, който в началото на лятото бе освободен предсрочно условно от затвора, предизвикаха вълна от жалби и контражалби в Общинската избирателна комисия. От една страна, бяха оплакванията на съда, прокуратурата и представители на политически партии, че огромни платна с лика на Чикагото на центъра, на Кръговото, до Симовата мелница и в кв."Здравец изток" са поставени на нерегламентирани места в нарушение със закона. От друга страна, самият Ангелов се оплака, че транспарантите му падали жертва на хулигани, които ги унищожавали. Пример за това бяха платнищата на Кръговото, които бяха раздрани, а самият образ на кандидат-политика беше напръскан с червен спрей. В петък транспарантът там осъмна ремонтиран и зашит, но в края на работния ден бе премахнат.