Актрисата от драматичния театър Петя Венелинова е с номинация за театралната награда „Икар“ за ролята на Крокодилката в спектакъла „Суматоха“ в режисьорската версия на Николай Урумов. Номинацията е в категория „Поддържаща женска роля“, в нея Петя Венелинова се състезава с Красимира Кузманова-Кокран от театъра в Плевен и с Радена Вълканова от Народния театър „Иван Вазов“. 
Комисията, определила номинациите за постижения в драматичния театър, включва двама театроведи - доц.Асен Терзиев и Деница Езекиева, сценографката доц.Мария Диманова, режисьора Стилиян Петров, актрисата Ива Тодорова  и композитора Славчо Николов.
Това е шеста номинация за „Икар“ за русенския театър. За първи път името на „Сава Огнянов“ се появи в престижния списък през 2011 година, когато младият Борслав Веженов бе номиниран в категория „Поддържаща мъжка роля“ за ролята на Прозоров в „Три сестри“ на режисьора със световно име Армен Джигарханян. Веженов тогава се състезава с вече именитите Владимир Карамазов и Иван Бърнев, наградата спечели Бърнев. През 2013 г. Мариана Крумова е предложена за „Икар“ за „Водеща женска роля“ - Медея в едноименната постановка на Петър Денчев. Призът тогава получи столичната актриса Гергана Плетньова. 
През 2017 г. русенският театър е с две номинации за спектакъла „Жулиета“ - за режисура на Боян Иванов и за майсторско техническо осъществяване. Именно техническото майсторство носи първата статуетка за „Сава Огнянов“. Втората идва година по-късно - тя е за Явор Бахаров, който я печели в категорията „Поддържаща мъжка роля“ с образа на Микеле в „Редки тъпанари“ на режисьора Теди Москов. 
Тазгодишните „Икар“-и трябваше да бъдат връчени в Международния ден на театъра 27 март. Пандемията от Ковид-19 осуети и това събитие - но на този ден бяха обявени номинациите. Засега се планира церемонията да се състои в салона на Народния театър „Иван Вазов“ на 11 май, деня, в който се почита паметта на светите братя Кирил и Методий.