На 4 май драматичният театър „Сава Огнянов“ кани русенци на безплатен спектакъл - „Суматоха“. В представлението, което донесе Златен кукерикон за режисура на Николай Урумов и номинация за наградата „Икар“ за поддържаща женска роля на актрисата Петя Венелинова, участва като гост актьор Асен Блатечки.  Спектакъла ще се изиграе броени дни преди голямото му гостуване в столицата, в рамките на Софийски театрален салон 2021, където ще бъде гледан и от комисията по присъждане на наградите „Икар“.
За да не се превиши разрешеният капацитет на залата, който вече е 50%, както и за да се спази санитарната дистанция, зрителите ще трябва предварително да си вземат от касата на театъра талон за вход с ред и място. Освен Блатечки и Венелинова, публиката ще види на сцената Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Красимир Ненков, Милен Димитров и Ивелин Пъшев.
През месец май предстоят също три представления на „Артисти в джаза“ - на 10, 13 и 31 май, на 12-и зрителите могат да видят „Lovid 19“, на 20-и - „Двама съвсем голи мъже“, на 25-и е спектакълът „Мъжка задушница“ с Николай Урумов, а на 26-и - „Балканска сватба“. На 11 май предстоят две интересни събития - творческа вечер на актьора Иван Самоковлиев по повод неговата 80-годишнина и гостуване на столичния театър „Бонини“ с „Нашата голяма френска сватба“.