Жителите на Червена вода недоволстват заради разкопани тротоари и опасни дупки пред домовете им заради започналата преди 4 месеца подмяна на канализацията в селото. През зимата обаче работата замряла, а оголените тръби започнали да замръзват. Но не това е най-страшното, а липсата на тротоар по главната улица, която е и главен път по трасето Русе-Кубрат и движението е много интензивно. 
„Няма къде, където минават камионите, там минаваме. Вижте, целият в кал съм. Няма как да минеш“, казва Тодор.
Милко Даскалов, който от години се бори за изграждането на околовръстен път, за да спре нацепването на къщите на хората на главната улица от непрекъснато вървящите тирове, определя дупките като „гробове“.
„Минаха пред дворовете на хората, изкопаха по един гроб към края на ноември, декември, януари, два-три месеца вече никой нищо не бутва. Няма тротоари, няма, всичко е блокирано отвсякъде, пешеходците вървят из водата на главния път“, обяснява той.
Англичанинът Питър, който е от Лондон, си е купил къща в селото месец преди началото на ремонта. Тръбите за вода, които са оголени в зимата, вече веднъж са замръзнали. Той е изумен от българския начин да се извършват ремонтни дейности.
„Това е пълна лудост. Трябваше да напълня отново с пръст, за да не замръзнат тръбите за водата отново в зимата. Пълна лудост е да правиш такъв ремонт по това време на годината“, възмущава се чужденецът.
Хората са притеснени, защото няма информация кога ще приключат дейностите. Според работниците не се бързало особено.
„Всичко е в мъгла, кой да ти каже крайни срокове. Просто нямам думи, най-вероятно търсят дипломата на изпълнителя, ама те няма да я намерят тук“, коментира иронично Милко Даскалов.
От ВиК-Русе обясниха, че става дума за съпътстващи дейности.
„Във връзка с ремонта на главния път се извършва и съпътстваща реконструкция на водопроводите, които влизат в обхвата на трасето, и ние извършваме подмяна на участъци, като работата се извършва поетапно съобразно атмосферните условия. Нека хората да имат търпение, всичко зависи от това какви ще са метеорологичните условия“, каза Невена Ганчева, специалист „Комуникации“ във ВиК-Русе.
В Община Русе са също запознати с проблема и ще настояват водното дружество да ускори запълването на дупките. Притеснението на администрацията е, че подобен проблем, но в много по-големи мащаби, очаква и Русе, когато започне големият проект на ВиК и се разкопаят 130 улици в града.