Пречистване на производствените миризми и отпадни води с озон е предложение, което разгледа мениджърският екип на „Олео протеин“. Фирмата продължава да търси най-ефективни съвременни технологии за подобряване на екологията в района
Предвижда се монтиране на генератори в производствените помещения, които да произвеждат озон на принципа на студената плазма чрез високоволтов ток. Той ще минава през двата комина и скруберите, като достига до тях за 2-3 секунди. При съприкосновение с отработения въздух озонът премахва миризмите и гъбичките, а след 3 часа отново се превръща в кислород.
Технологията е изключителна в дълготрайното премахване на лоши миризми, алергени и микроорганизми. Самият процес трае около 1 час, а въздухът е толкова чист, все едно сме излезли навън след буря, коментираха от фирмата. Тя е официален представител за България и Гърция на компания, член на Европейската асоциация на производителите на системи за Озон с издаден сертификат съгласно изискванията на регламента за биоцидите ЕС 528/2012 /BPR/. 
Другата седмица в „Олео протеин“ ще бъде и друг производител на озонатори. Той е свързан с научните среди в страната и има произведени и инсталирани озонгенератори във фирми в различни градове на България.