Озониращата система, която трябва да намали до минимум изпусканите миризми при извличане на масло от рапица и слънчоглед в „Олео Протеин“, ще бъде доставена до края на месеца и ще заработи в началото на юли, съобщи управителят на фирмата инж. Милен Атанасов. Устройството ще разгражда получаваните от производството ароматни въглеводороди с аромат на печена рапица или печен слънчоглед, които притесняват жители на близкия град Мартен. То ще се комбинира с монтираните по-рано скрубери, които смъкват аерозолите чрез оросяването им със свежа вода.
Озонорищата система се изработва в Турция. Тя ще отчита и нивата на озон, така че да се изключва, ако концентрацията му в помещенията стане твърде висока и застраши здравето на работниците. 
За изработването на озониращата система са инвестирани около 250 хил. лева. Милен Атанасов съобщи, че фирмата е потърсила финансиране от фонд „Условия на труд“ към Министерството на труда и социалната политика с аргумента, че тя ще намали нивата на хексан и миризмите в цеха. Такова обаче било отказано, тъй като и без инсталацията хексанът бил в концентрации далеч под нормите, а миризмите били съвсем безопасни.