Спонсорският договор, който ще уреди финансова помощ от италианска фирма за футболен клуб „Дунав“, е подписан, съобщи за „Утро“ клубният говорител Деян Йорданов.
„Контрактът е безсрочен. Утре /днес, б.а./ ще излезем с официално съобщение. Разбира се, не става въпрос за колосални пари, но всяка помощ и всеки лев е ценен за „Дунав“ в тази сложна обстановка. С този спонсор ще можем да обезпечим до голяма степен новите ни футболисти“, каза Йорданов.
А някои от дошлите на проби момчета вече бяха отпратени по бързата процедура само след няколко тренировки. Спортно-техническият тандем Мартин Цирков-Ивайло Кирилов прецени, че няма да разчита през пролетта на Мартин Иванов, Мартин Ангелов и Искрен Анчев. 
Към подготовката обаче се присъедини 21-годишният бивш юноша на „Дунав“ Томислав Бучков /да не се бърка с Алексадър Бучков, който е в ЦСКА/. От него ще се очаква да засили конкуренцията в халфовата линия.
В събота Цирков и Кирилов ще повикат футболистите за първа двустранна игра от 11 часа на базата в „Здравец“. Очакванията са, че след този вътрешен мач ще си тръгнат и други хора.
Предвидени са 6 контроли срещу съперници от региона. На 23 януари русенският тим ще гостува на „Дунав“ /Сливо поле/, на 27 януари - в Горна Оряховица на местния „Локомотив“, на 30 януари ще приеме „Шумен 2007“, на 6 февруари - „Спартак“ /Плевен/, на 13 февруари - „Черноломец“ /Попово/, а на 20 февруари - отново в Русе среща „Кубрат“.
„Дунав“ ще изиграе на 27 януари първи официален домакински мач срещу „Ботев“ /Нови пазар/.