Защо домакинските мачове на „Дунав“ ще се играят в непосилните жеги от 18 часа, а първите двубои на отбора като гост срещу „Литекс“ /Ловеч/ и „Етър“ /Велико Търново/ ще са от 20, питаха се фенове на Градския стадион.
Много просто, уважаеми зрители - защото 3 от 4-те табла по осветлението на милия ни спортен обект са извън строя, наследство от работата на злополучната фирма „Тарктур“ ЕООД по държавна поръчка за около 1 милион лева!
И вероятно така ще са, докато дунавци не се завърнат в елита, когато БФС ще задължи клуба да оправи лампите като едно от основните изисквания за мачове и лиценз в Първа лига.
Единственото работещо сега табло, което гръмна по време на дъжд след мач със „Славия“, бе ремонтирано с пари от Общината по времето на кмета Пламен Стоилов. „Тарктур“ мина и все така минава метър. Тази фирма, изглежда, неустойки не я ловят.
Хубавото е, че теренът, благодарение на геройските грижи от „Спортни имоти“, изглеждаше доста прилично в мача срещу „Локо“ /ГО/. Поне до първия проливен дъжд. Нататък ще видим!