• Изцяло новaта KONA N ще бъде следващият модел в гамата N
• Първият SUV, който се присъединява към семейството N
• Създаден, за да комбинира предимствата на SUV с безкомпромисното спортно ДНК на Hyundai N
• В духа на моторните спортове: с 2.0 T-GDI двигател и 8-степенна автоматична N скоростна кутия с двоен съединител

Hyundai Motor потвърди, че следващият член от неговата спортна гама N ще бъде изцяло новият Hyundai KONA N. KONA е доказал се модел в световен мащаб като играч с висока популярност заради своята индивидуалност, сега отваря нова страница. Моделът ще бъде първият SUV за Hyundai преминал през поделението N.

„Радваме се да разширим рецептата за успех, която разработихме с i30 N и представеният през 2020 г., Hyundai i20 N до един от най-популярните ни джипове на пазара днес: KONA“, казва Андреас-Кристоф Хофман, заместник Президент по маркетинг в Hyundai Motor Europe. „Добавянето на KONA към семейството N ще изведе нашето моторспорт поделение на следващото ниво.“

Изцяло новата KONA N ще се предлага със специално калибрирана N скоростна кутия с двоен съединител с 8 предавки, известна като N DCT. В комбинация със своя 2.0 T-GDI бензинов двигател, той със сигурност ще предостави мощно и пъргаво шофиране. Както при другите модели N, изцяло новият KONA N ще бъде оборудвана с разнообразие от спортни доработки като Launch Control, спортно окачване и легендарната N изпускателна система.

„Изцяло новата KONA N е първият „горещ SUV“ на Hyundai N“, казва Тил Вартенберг, вицепрезидент и ръководител на подразделението за управление на марките N и Motorsport в Hyundai Motor Company. „Като „горещ SUV“, той ще има безкомпромисно пътно поведение, гарантиращо първокласно удоволствие от шофирането, както всеки един друг представител на N. N-тусиастите ще се радват да вземат тази кола навсякъде: от пътя до пистата."

Спорното поделение N на Hyundai, планира да разшири своята гама през 2021 г. Особено с по-разнообразни сегменти в своята гама, като i20 N и предстоящата KONA N, марката N има за цел да предостави автомобили, които генерират емоции и висок пулс.

Новата KONA N ще бъде последното попълнение към разнообразното семейство на KONA:
KONA, KONA N-Line, KONA Hybrid, KONA Electric и KONA N.

Повече подробности ще бъдат обявени през следващите седмици.