Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на младежта и спорта е назначен Петър Младенов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Петър Младенов е работил в Министерството на младежта и спорта като главен експерт в периода 2015 г. – 2018 г. и впоследствие – като началник на отдел „Европейски и международни младежки политики“ от 2018 г. до 2020 г. В периода 2019-2020 г. е национален командирован експерт към Европейската комисия, отдел „Младежки политики“. От 2020 г. досега е международен служител във Фонда на ООН за населението и развитието със седалище в САЩ. Завършил е Университета за национално и световно стопанство, притежава също професионален сертификат за международен мениджмънт на публични институции и неправителствени организации от Университета „Корнел“, САЩ.
БТА припомня, че със заповед на Димитър Главчев от 16 април бяха назначени девет заместник-министри в шест министерства. Тогава за заместник-министър на спорта бе назначен Стоян Андонов. От тази длъжност бяха освободени Иво Кацаров и Даниела Дашева.
С друга заповед от днес от длъжността заместник-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е освободен Иван Ганчев и на поста е назначен Стоян Стоев. Стоев е заемал вече същата длъжност от 2019 г. до 2021 г.