Ръководството на футболен клуб „Аристон“ поиска продължаване на концесионния договор за стопанисване на базата /бившия стадион „Локомотив“/, научи „Утро“. Той изтича в края на февруари, след което би трябвало да премине за известно време в ръцете на общинското предприятие „Спортни имоти“. Нататък пък следва процедура през Общинския съвет, който трябва да реши дали базата да остане за аристонци, да се поеме от служители на „Имотите“, или да се даде на друг заинтересован клуб.
Президентът на ФК „Аристон“ и собственик на клуба Николай Синабов вече е внесъл в общината необходимите документи за удължаване на договора. По закон при сключване на всеки следващ контракт с предимство се е ползвал досегашният й стопанин, като минималният общ нов срок е бил още 5 години.
„В нашата база са направени реални инвестиции. Всеки може да го види с очите си. Не като при една друга концесионна и позорна врътка, където концесионерът не е извадил и лев от собствения си джоб. Мисля, че „Аристон“ има морално право да продължи стопанисването на комплекса. Все пак от тези терени излязоха футболисти, с които един ден България ще се гордее. Да спомена ли Никола Илиев, който вече играе в „Интер“ /Милано/? Бисер Бонев, макар и юноша, вече е част от мъжкия отбор на „Ботев“ /Пловдив/. Александър Бучков е в ЦСКА, други наши момчета са в „Дунав“. Ние не искаме да влизаме в конфликти и да се конфронтираме с никого. Напротив. Желанието ни само е да ни се даде възможност да работим и нататък с тези 200 деца в нашия клуб. Много се надявам, че общината ще ни разбере“, коментира пред „Утро“ треньорът в „Аристон“ Мариян Тодоров.