Важен казус покрай спортната база на стадион „Локомотив“, прекръстена преди години на футболен комплекс „Аристон“, се задава след 20 януари. Тогава изтича концесионният договор, по силата на който аристонци стопанисваха обекта.
„Засега нямам никакви данни дали някой проявява апетит към базата. По принцип след края на януари тя трябва да се върне под шапката на Общината. После Общинският съвет трябва да реши дали комплексът да остане в общински ръце, или да бъде насрочена процедура по ново концесиониране. Според мен раздвижване по темата, след като се спазят всички правила, ще има към април-май, че даже и към юни“, коментира пред „Утро“ шефът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Борислав Рачев.
Да припомним, че след като ФК „Аристон“ пое базата, неговият президент Николай Синабов направи значителни подобрения - бяха изградени терени, модерни съблекални, бани и алеи. Неговите намерения бяха да развие и мъжки отбор, но такъв бе създаден за кратко като участник в Трета лига.
Школата също се наложи сред водещите у нас. Тя даде път към големия футбол на Никола Илиев, който играе сега при юношите на „Интер“ /Милано/, на Бисер Бонев /“Ботев“ /Пд/, Александър Бучков /ЦСКА-София/.
Синабов обаче живее от няколко години със семейството си в Германия и това си личи от основното игрище, което вече далеч не изглежда в доскорошното си идеално състояние. В школата пък останаха само отбори за деца.
Ще е любопитно дали той ще поиска базата за нова концесия, или в играта ще се намесят и други субекти.