Футболните клубове „Локомотив“ и „Аристон“ ще продължат напред под едно знаме, научи „Утро“. Такава възможност зрееше още преди Нова година. Новината бе потвърдена вчера от президента на „железничарите“ Петър Петров.
„Не става въпрос за обединение, а за сливане. Ще действаме съвместно със съдебната регистрация на нашия клуб“, обясни Петров за „Утро“.
Както е известно, аристонци останаха практически без база, след като срокът по концесионното стопанисване на стадион „Локомотив“ изтече. Те подадоха молба за участие в нова концесия, но Общинският съвет отхвърли офертата. Перспективата бе футболният имот да се стопанисва от общинското предприятие „Спортни имоти“. 
„Железничарите“ пък се мъчеха с едно теренче до Жабешкото езеро в „Ялта“ и ползваха за домакинските мачове на мъжкия си отбор игрището в Сливо поле. 
„Получихме благословия от Общината да имаме достъп до базата и терените на комплекс „Локомотив“ през следващите 3 месеца. Това стана факт с разбирането и помощта на кмета г-н Пенчо Милков. Лично аз му благодаря за съдействието. Нататък ще кандидатстваме да останем в комплекса, като плащаме наем на Общината. Ще направим план-график какво можем да направим като подобрения в инфраструктурата през следващите няколко години. Основният терен е в добро състояние. Ще го ползваме за първи път в контролен мач срещу „Юделник“, обясни още шефът на ФК „Локо“.
А „Аристон“ ще се влее под крилото на „железничарите“ с няколкото селекции в детско-юношеската школа. Треньори на отделните групи са Мариян Тодоров, Мартин Йорданов и Камен Симеонов.