Два апарата за измерване на кръвно налягане и 50 опаковки „Стаматин“ за подсилване на имунитета получи вчера от швейцарската фирма „Юникомс“ Комплексния онкологичен център. Таблетките представляват имуностимулант за хора, преболедували Ковид-19, но могат да се приемат и превантивно срещу коронавируса. 
Управителят на онкодиспансера д-р Камен Кожухаров прие с благодарност дарението.
„В този изключително труден за обществото и здравната система момент подобни жестове са от изключително значение. Апаратите и медикаментите ще влязат в употреба още от днес /вчера - б.р./. Това означава повече спасени животи, по-сигурна превенция и адекватна грижа за пациентите на диспансера“, каза д-р Кожухаров.
Новозаразените с коронавирус в Русе и областта в понеделник са 137 - само с един повече от оздравелите.
Така от началото на пандемията диагностицираните с Ковид-19 в област Русе станаха 6362, а излекуваните вече са 4357. Активните случаи са 1721. От тях на болнично лечение са 444 души, 38 от които са в реанимация.
Не спира и попълването на печалната статистика. През предходното денонощие са починали още двама мъже и три жени с положителен PCR тест за коронавирус и  смъртните случаи от началото на пандемията станаха 284.