Насроченото за 11 декември дело в Апелативния съд във Велико Търново за смъртта на известния русенски рокер Ивайло Андреев се отложи за след два месеца поради натовареност на вещите лица.
Трагичният инцидент се случи на 19 юли 2014 година, когато в района на кръстовището за Плевен след Бяла пред пътуващи за събор в Полски Тръмбеш рокери внезапно изскача изпреварващ турски тир, каран от Харен Б. Първите двама мотористи успяват да избегнат удара, но третият - Ивайло - пада фатално край пътя в опит да се размине с огромния камион и умира на място. Турският „ДАФ“ продължава към Русе, без дори да намали, а когато по-късно е спрян, шофьорът се опитва да се оправдае, че не е разбрал какво е станало. 
След перипетии и обрати на 29 януари т.г. състав на Окръжния съд призна Харун Б. от град Кайсери за виновен и го осъди на 3 години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Присъдата обаче не удоволетвори нито прокуратурата, нито близките на Ивайло и последва обжалване пред по-горна инстанция. 
Делото беше определено за петък, но се оказа, че назначената на 18 август комплексна автотехническа съдебна експертиза не е изготвена от вещите лица, тъй като са били много натоварени през тези четири месеца. Съдът удоволетвори искането им за още два месеца отсрочка и назначи следващото заседание за 12 февруари.