1086 медици са се записали за ваксиниране срещу коронавирус в първия етап на кампанията през януари, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова в разговор с областния управител Галин Григоров. 
Това са около половината от работещите в здравеопазването, установи проверка на „Утро“. Част от останалите са преболедували корнавируса, другите изчакват да видят действието на ваксините на практика и тогава ще решат какво да правят.
Тези, които пожелаят допълнително да получат имунизация, ще могат да се включат в следващия етап. Както „Утро“ съобщи вчера, хората от лечебните заведения ще се ваксинират на работното си място, а джипитата, специалистите от доболничната помощ, стоматолозите и фармацевтите ще бъдат ваксинирани от личните им лекари.
1400 защитни облекла за многократна употреба и 800 еднократни бяха доставени вчера на РЗИ от националния логистичен координационен център. Получени са и близо 2000 броя предпазни очила, над 1500 маски и около 5000 чифта ръкавици. Пратката съдържа и почти 10 000 антигенни теста, както и 900 литра дезинфектанти. Получените материали ще се разпределят приоритетно между болниците, но част от тях ще бъдат насочени и към доболничната помощ - ДКЦ-та и медицинските центрове.