Коварният коронавирус взе живота и на двама преподаватели в Русенския университет „Ангел Кънчев“. В неделния ден стана ясно, че Ковид-19 е победител в неравната битка на дългогодишния преподавател доц.Георги Митев от катедра „Земеделска техника“ на Аграрно-индустриалния факултет. Трагедията е голяма, присъединяваме се към скръбта на близките на нашите колеги, казаха вчера от РУ. Загубата на дългогодишния лектор, учен и експерт в областта на земеделието докосна сърцата на много колеги, бивши и настоящи студенти на доц.Митев, които в съболезнователните постове в социалните мрежи припомняха, че той е  „невероятен преподавател“, „креативен“, „блестящ учен“, „страхотен учител“. Съболезнователни думи написа и ректорът на РУ проф.Христо Белоев. 
Траурни думи и съчувствия предизвика и друга трагедия, при която жертва на Ковид-19 е станала д-р Диана Янкова от катедра „Икономика“ във факултет „Бизнес и мениджмънт“. Младата жена е била покосена от коварната зараза дни след раждането на второто си дете, въпреки усилията на лекарите да я спасят и кампанията от нейни колеги и приятели за осигуряване на реконвалесцентна плазма.
Още една трагична загуба предизвика много реакции от преподаватели и студенти в РУ и от много русенски граждани и общественици. В края на ноември почина проф.Митьо Кънев, който беше ректор на русенската Алма Матер в мандата от 1983 до 1987 година. „Сбогом, проф. Кънев! Ти остави пример за достойно извървян жизнен път, за трудолюбие, безрезервна отдаденост, искреност и доброта! Поклон пред светлата ти памет!“, написа Белоев в своята публична страница във Фейсбук. 
Вестта за загубата на университетските преподаватели идва, след като Ковид-19 победи и двама учители в средни училища в Русенска област. Миналият месец учителското съсловие се сбогува с 56-годишния преподавател по физика и математика в Две могили Искрен Бандьов и с 60-годишната преподавателка по български език и литература в русенското СУ „Васил Левски“ Здравка Славова.