Пилешка кавърма, десерт и плод получиха вчера за обяд медиците на първа линия в УМБАЛ „Канев“. Така стартира кампанията „Хапка надежда“, инициатори за която са сдружение „RuseGo“ и фондация „Направи добро за непознат“. 
Както „Утро“ писа, топъл обяд и вечеря ще получават до края на януари 120 медици от „Канев“ от 14 ресторанта, които се включиха в инициативата. За ресторантьорите това не само е благородна кауза, но и начин да осигурят работа и да задържат работниците си. Винаги сме участвали в благотворителни кампании и се радваме, че можем да помогнем на медиците, които са най-важните в момента, споделя ресторантьорът Деница Атанасова.
За медиците пък това е подкрепа в труден момент, показва, че не са сами в тежката битка с коварната болест, и са благодарни за благородния жест. Една такава подадена ръка, такъв огромен жест дава сили и енергия на тези хора и им показва, че все пак има благодарност, има отношение към техния труд, тяхната професия и техния дълг, който те изпълняват денонощно, казва ПР на болница „Канев“ Стела Кръстев.
За първите две седмици храната за медиците е осигурена финансово от фондация „Направи добро за непознат“. Продължава набирането на средства за закупуване на продукти за следващите седмици до края на януари. Желаещите да помогнат могат да попълнят формуляра на https://bit.ly/2JdMXvA или да се свържат с  организаторите на кампанията „Хапка надежда“ за повече информация.