Влиятелният общински съветник от БСП и председател на общинската партийна структура в Русе Пламен Рашев замени на лидерския пост в областната организация бившия кмет на Русе и действащ кметски наместник на Средна кула Божидар Йотов. Така последните три вота за лидер на организацията излъчиха нов председател, след като самият Йотов замени на поста през 2016 година работещата днес в общинска администрация юристка Милена Хинкова.
Подкрепата за Пламен Рашев беше очаквана и логична. В края на февруари той получи нов мандат начело на общинската организация на БСП в Русе след успешните кметски избори, довели до победата на Пенчо Милков и последвалото постигане на мнозинство в Общинския съвет в коалиция с ВМРО.
По предложение на председателя бяха избрани двама негови заместници - Георги Големански от Сливо поле, който бе на същата позиция и в екипа на Божидар Йотов,  и Ивалинка Цанкова от Иваново.
„Чака ни много работа. Ще направя всичко възможно да има диалог и конструктивност в отношенията. Всяка една от общинските организации трябва да получава необходимото внимание, трябва да взаимодействат добре помежду си и всички да следваме общата цел, а именно затвърждаване на добрите позиции на БСП в някои общини и постигане на по-добри такива в други“ , каза след избора Пламен Рашев.
В събранието участваха и тримата народни представители от Коалиция „БСП за България“ от Русенски избирателен район. 
„Ключовата дума за постигнатите резултати през последните четири години е обединение. Нека в този дух да продължим за още по-добри резултати, работейки упорито на местно ниво и отстоявайки програмата на БСП на национално“, обърна се към делегатите членът на Националния съвет на БСП и зам.председател на червената парламентарна група Крум Зарков.