Антон Виденов бе поканен на лагер с националния отбор по баскетбол за момчета, родени през 2007 година, стана ясно тази седмица.
Я гледай ти - да не би да е синът на Филип Виденов, най-добрия български баскетболист през последните 10 години, човек, играл за грандове като „Реал“ /Мадрид/, „Цървена звезда“ и куп други реномирани тимове?
Точна така - Тони е първородното дете на Филип от любовта му с журналистката Ина Виденова!
И понеже нямаше как да не тръгнем по следата на поговорката, че кръвта на вода не става, решихме да разберем повече за младия национал, може би бъдеща също толкова ярка звезда като баща си.
Оказа се, че първата страст на Антон далеч не е играта под кошовете. Тренира футбол, тенис, много е добър и в схватките по... джу-джицу. Шампион!
Един ден обаче внезапно казва на майка си, че иска да го заведе в залата, за да се занимава с баскетбол. Точка! Чудното в историята е, че в онзи момент таткото е част от отбор в Русия и въобще не подозира, че синът му има желание да протегне ръце към оранжевата топка.
На паркета момчето бързо показва качества за новата игра, а и онази прословута фамилна кръв ще да си е казала думата, щом започва да тренира под ръководството на Пламен Дечев и Руслан Русев. Напредва с такава шеметна скорост, че е забелязано от ръководството на „Доростол“, което го кани да играе за добруджанския тим със състезатели до 12 години. Не че Тони предава „Дунав 2016“ - напротив, просто тогава при русенци няма отбор в такава възрастова група. Иначе играе за дунавци във формацията с баскетболисти до 14, че и до 16 години.
Виденов-младши все още няма ясно изразена позиция на терена, но по принцип са го ориентирали да действа и да бележи точки като крило. През последните 2 години расте толкова бързо, че май трябва да го мерят със сантиметър през месец.
Това е изключително скромно, умно и амбициозно дете. Отличник е в Училището за европейски езици, казват за „Утро“ запознати с характера и развитието на талантливия малчуган.
А дали баща му помага?
Няма как Филип да не отделя част от времето си за кратко показно на талантливия си син - бившия футболист, тенисист, майстор на джу-джицу, а изведнъж и така запален по свещения за таткото баскетбол.
Виденов-старши въобще не се меси и не залага на никакво лоби за фаворизиране на сина си. Неговото кредо е - ако издънката роди силни плодове, нека да го направи и да се реализира сам! Така правят мъжете!
А ние ще се надяваме и ще стискаме палци, че русенската, българската и европейската баскетболна ера „Виденов“ ще има бляскаво продължение с толкова сериозен, умен, талантлив  и всеотдаен млад русенец като Антон.