Общото събрание на ФК „Дунав“ ще се проведе на 7 май 2021 година, научи „Утро“. Първоначално то трябваше да се състои през септември тази година, по-късно бе отсрочено за октомври, а сега се прехвърля с половин година напред.
Подготовката за форума ще бъде предшествана от своеобразен кастинг /и това ще се направи за първи път в България/ за номиниране на кандидати за членове на УС. Всеки с добра воля и намерение да помага като част от клубното ръководство ще има право да изложи идеите си в открита публична дискусия с членовете на клуба. Те пък ще му задават въпроси, след което ще се произнесат кой трябва да бъде допуснат до надпреварата за член на Управителния и на Надзорния съвет.
А временното ръководство обяви по какъв начин всеки гражданин може да стане член на клуба, респективно да участва в работата и гласуването на Общото събрание. 
Членството ще е в два варианта - спортно и неспортно.
Спортни членове ще са тези, които са ангажирани със спортната дейност в клуба. Те ще подават заявки в офиса на стадион „Дунав“ на ул.“Околчица“ 6.
Неспортното членство ще е достъпно за всички останали. То ще се ползва с привилегии: участие в избора на ръководство и органи на надзор, достъп до информация за състоянието на клуба, безплатно посещение на мачовете на представителния отбор, отстъпки при покупка на фенски артикули и др. 
Членският внос не е твърда сума. Той ще е доброволен и избран от всеки според индивидуалните му възможности. Хората с над 500 лева членски внос на месец ще получават и специални условия за реклама на свои бизнес проекти и услуги, а тези с най-високи вноски ще имат предимство при попълване на Надзорния съвет.
Молбата за членство трябва да съдържа трите имена, ЕГН, адрес, телефонен номер, е-mail. Данните няма да бъдат предоставяни на трети лица.
Формулярът може да са намери на клубния сайт fcdunav.bg. Посочен е и адрес за връзка за повече подробности - [email protected].

Деян Йорданов: Тези 44 000 лева 
за Дурду ни тежат страшно много

Главният мениджър на ФК „Дунав“ Деян Йорданов призна пред „Утро“, че задълженията към турския футболист Беркан Дурду тежат като воденичен камък. Става дума за 44 000 лева дълг към турчина с германски паспорт, който подписа договор през есента на миналата година, но не взе участие в нито един мач. Той даде клуба на УЕФА, а Европейската федерация се произнесе в негова полза с писмо до БФС.
„Най-лошото е изричното упоменаване, че трябва да платим сумата еднократно, а не на разсрочени вноски. Не го ли направим, няма да имаме право да картотекирираме нови играчи“, обясни Йорданов.
На въпроса дали временното ръководство успява да покрие текущите разходи по организацията на мачовете, той отговори утвърдително.
„Трудно е. Без тези 44 000 лева щяхме да дишаме по-леко. И ние искаме да подсилим отбора с по-опитни футболисти, но на този етап просто няма как да стане. Двама-трима души се занимаваме с всичко - като се почне с грижа за екипите до какво ли не. Надявам се, че нашата политика ще бъде печeливша един ден, защото сме решени твърдо да се придържаме към курс на пълна прозрачност. Отчетите ни са до стотинка. Всеки, солидарен с нашата кауза, ще има възможност да знае какви постъпления имаме и за какво ги харчим“, завърши Йорданов.