Двама са кандидатите за нов собственик на "Челси", съобщава британското издание "Дейли Мирър". В момента клубът е собственост на руският бизнесмен Роман Абрамович, но той иска да се раздели с акциите си. 

В контакт с Абрамович, който държи мажоритарния пакет с акции от 2003 г. насам, са влезли най-богатият човек във Великобритания сър Джим Рактлиф и американският магнат Пол Алън.

Рактлиф е натрупал състоянието си (над 21 млрд. паунда) от химическата промишленост на Острова, а намерението му да се впусне в спорта все още не е ясно изразено.

От друга страна Пол Алън има два клуба - баскетболния "Портланд Трейл Блейзърс" и отбора по американски футбол "Сиатъл Сийхоукс". Той се е срещнал с един от най-близките приятели на Абрамович - Пини Захави, в Ню Йорк, като информациите са, че именно продажбата на "Челси" е била основна тема на разговора.

"Сините" от Лондон, които 6 пъти са печелили титлата на Англия и веднъж Шампионската лига, са оценени на близо 3 млрд. паудна от Абрамович. Според медиите в Англия сър Джим Рактлиф вече е опитал да предложи 2,3 млрд. паунда, но бившият губернатор на Чукотка е заявил, че сумата е твърде ниска.