Заведенията ще бъдат затворени от 23 часа до 6 сутринта, децата до 14 години трябва да са се прибрали у дома до 20 часа, а тези до 18-години - до 22 часа, дори да са с придружител. Освен това на ненавършилите пълнолетие се забранява да посещават без придружител ресторанти, закусвални, развлекателни заведения и търговски центрове. Контролът е възложен на МВР.
Това са част от ограниченията в Русе и областта, обявени вчера от Областния оперативен щаб в стремеж да се ограничи лавинообразното разпространение на коронавируса.
Мерките бяха съобщени от зам.областния управител Свилен Иванов. 
„Целта е, ако може най-лошото да мине през следващите две седмици и през декември хората да посрещнат празниците у дома си, а не по болници“, коментира Свилен Иванов.
Ще бъдат затворени популярните съботно-неделни битаци, а след ФТТ „Найден Киров“ спират репетициите и концертите на танцовите и певческите самодейни състави. 
За хората над 60 години отново ще бъдат осигурени два часа дневно - от 9 до 11, в които единствено те ще могат да пазаруват в магазини и аптеки.
Мерките ще важат до 19 ноември, а заповедта на РЗИ за въвеждането им ще бъде издадена днес и ще влезе в сила от 00.00 часа на 7 ноември.
Въпреки че не е обявено официално, не е изключено при тежка епидемиологична картина действието им да бъде удължено.