45- годишен жител на град Левски , обвиняем по дело за ало-измама от 8 май 2016 година спрямо възрастен мъж от старозагорското село Богомилово се размина с престой зад решетките след като състав на районния съд го осъди на 2 години затвор, но отложи изпълнението на наказанието за следващите 4 години.

Измамата е на стойност 6 000 лв, неин „вдъхновител“ е бил осъжданият преди това за използване на фалшиви документи за самоличност Румен С.

Измамникът позвънил по телефона на 84-годишния Б.П. и след като се представил под името „Евгени Димитров“ - работник в „Технополис“  обяснил, че негов приятел сключил договор за закупуване на климатици, за което дал капаро от 1 500 лева. Като повод за обаждането изтъкнал факта, че не можел да открие получателя на климатиците, но понеже знаел, че са добри приятели с възрастния мъж, се обадил именно на него. Пострадалият напълно повярвал на думите на измамника и без да се двоуми  събрал сумата от 6 000 лева, която увил във вестник, и я предал на таксиметров шофьор, изпратен на адреса за получаване на парите.

Румен С. е бил задържан на 20 май в хода на специализирана  полицейска операция по линия "Телефонни измами", проведена от служители на сектор ППСКИЦ - ОКП - ГДНП, ОДМВР - Стара Загора, и ОДМВР - Плевен.

При извършените действия по разследването в имота, обитаван от него, както и в различни тайници в близост до жилището му, са намерени и иззети златни накити, компютърни конфигурации, флашпамет, 10 броя мобилни телефонни апарати, множество SIM-карти и картодържачи, имащи отношение към престъпната му дейност.

Към оня момент  срещу него са били образувани още три висящи досъдебни производства с обвинения за измами, като две от делата са били в съдебна фаза.Ден по-късно, на 21 май

служители на ОДМВР - Стара Загора, са задържали и мулето - старозагорецът М.И. на 38 години от когото са били иззети  2 броя телефонни апарати, 4 броя SIM-карти и самоделно направено огнестрелно оръжие.